23 Temmuz 2013 Salı

Twitter'da neden 140 karakter sınırı var ?



Twitter'da neden 140 karakter sınırı var ?
Uzun yazıların hem duvarı kirleteceği hem de birçok kişi tarafından okunmayacağı var sayıldığından kısa cümlelerin daha uygun olacağı düşünülmüştür.
Twitter da birçok kullanıcının genellikle sıkıntı çektiği ve beğenmediği özelliklerden olan 140 kelime karakterinin başlıca sebebi cep telefonlarından twitter kullanan kişilerin çok olması ve cep telefonlarının 160 karaktere kadar yazı yazmaya izin vermesidir. Bu durumdan dolayı da twitter tarafından bu karakter kuralı sisteme geçirilmiştir. Her ne kadar bilgisayardan giren kişilere sıkıntılar yaşatsa da cep telefonları için ideal bir uygulama olmuştur. Bu kuralın yapılmasının diğer bir sebebi ise okunmada kolaylaştırma olduğu söylenmektedir. Uzun yazıların hem duvarı kirleteceği hem de birçok kişi tarafından okunmayacağı var sayıldığından kısa cümlelerin daha uygun olacağı düşünülmüştür.


İşre bu yüzden Twitter da mesaj yazdığınızda twitter sistemi tarafından 140 karakteri geçen yazıların paylaşımı engellenir ve yazınızda karakter sayınızı düşürmeniz istenir. Fakat bazı önemli durumlarda siz yazınızın tamamını yayımlayamazsınız ve paylaşımınız kısıtlanmış olur.


Twitter böyle durumları da düşünmüş ve mağdur olmayın diye sizi kısıtlamayı engellemek için belirli twitter sistemleri sayesinde yazılarınızı 140 karakterini yayınlıyor ve yazının devamı için kullandığınız ek sisteme göre link vererek arkadaşlarınızın yazının devamına ulaşmasını sağlıyor. Böylelikle sizde bu kısıtlamadan bir derece kurtulmuş oluyorsunuz. Bu sistemler genellikle twitlonger gibi birçok sistem sayesinde yapılabiliyor. Sizde bu tür sistemlerden yararlanarak 140 karakterden fazla yazı yazdığınızda karşınızdakinin tamamını okumasını sağlayabilirsiniz.
Oğuzhan Koç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder