4 Ağustos 2013 Pazar

Dennis Crowley, İstanbul’da Foursquare kullanıcılarıyla buluştu!



Foursquare’in kurucularından ve aynı zamanda CEO’su olan Dennis Crowley, geçtiğimiz günlerde takipçileriyle paylaştığı tweet’le İstanbul’a geleceğinden bahsetmişti..Yoğun araşırmalarımıza rağmen ne zaman İstanbula geleceğini öğrenememiştik. Zira kendisi yoğun bir hayran kitlesiyle değil de aile içi bir toplantıda bir araya gelmek İstemişti . Nitekim de öyle oldu. Fr Türkiye servisinin paylaştığı videolardan yola çıkarak meşhur görüşmenin bugün gerçekleştiğini öğrenmiş bulkunduk. Kimseye röportaj vermek istemeyen Dennis'e ulaşamadık kendi servislerine yaptığı dolu dolu açıklamalar Sosyal Panda farkıyla sizlerle olacak. Kısa kısa Dennis'in röportajını değerlendirecek olursak kesinlikle Foursquare'yi satmayacak aksine Türkiye'de tüm avrupayı kapsayacak bir ofis kurmak istiyor. Türkiye'de ki akıllı telefon kullanımını dikkatlice takip ettiğini belirten Crowley bu potansiyeli foursquare'nin müthis potansiyeliyle birleşmek istediğini belirtti. Amaçlarının tüm telefon ekranlarına ulaşana kadar çalışmak olduğunu söyledi. İşte bu çok etkileyici!




Fr Türkiye servisinin buluşma ile izlenimleri şu şekilde :




'' Dennis’in geleceğinden ekip olarak da bizim de son dakikada haberimiz oldu, kendisine buluşabileceğimiz 2-3 mekan önerdik o da fotoğraflarından Peranostra’yı seçti. Özellikle büyük bir organizasyon istemedi, herkesin geçerken uğrayıp bir merhaba diyebileceği daha rahat bir ortam olmasını tercih etti. Mekana vardığımda masasında sadece 2 kişi vardı ama kısa sürede bu sayı 20-30′u buldu, katılanlar arasında farklı profilden bir çok insan vardı; önde gelen ajansların çalışanların dışında kendi start-up’ını kurmak isteyenler, Amerika’dan buraya gelip start-up kuranlar, sadece kullanıcılar etkinliğe katıldı ve tabii Foursquare Türkiye’yi temsilen biz de 7 kişiyle oradaydık.

1 saat sürmesi beklenen ama güzel sohbetin de etkisiyle 2 saatten fazla süren etkinlikte Dennis’in Türkiye ile ilgili soruları ilginçti. Türkiye’deki teknoloji ortamını, start-up’ları, yatırım imkanlarını, akıllı telefon kullanımını ve büyük markaları sordu. Bu tarz buluşmaların düzenli olarak yapılması gerektiğini New York’ta teknoloji ortamının Silikon Vadisi’ne göre çok geride olmasına rağmen son yıllarda Tumblr, Foursquare gibi firmaların burada ofis açarak ortamı hareketlendirdiğini ve İstanbul’un da benzer şekilde bu ortamı oluşturması gerektiğini bahsetti. Biz de genel olarak E-Tohum, Webrazzi gibi etkinliklerden, Türkiye’de yatırımcılığın henüz başlangıç seviyesinde olduğundan ve devletin yatırımcılığı teşvik etme isteğinden bahsettik. Dennis İstanbul’dan çok etkilendiğini ve mekanlara gittiği zaman check-in sayılarını gördüğünde oldukça şaşırdığını söyledi ve tüm herkese Foursquare’in var olmasını sağladığı için ayrıca teşekkür etti.

Dennis’e Foursquare’in geleceği ve satmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda, “Foursquare’in henüz kullanmadığımız çok büyük bir potansiyeli var ve bu potansiyeli açığa çıkarmadan, bununla bir şeyler yapmadan satmanın doğru olmayacağını düşünüyorum” dedi. Ayrıca birkaç ayında içinde yaratıcı özelliklerin bulunduğu yeni bir sürüm çıkaracaklarından da bahsetti. Kendisi her türlü görüşü ve öneriyi son derece ciddiye aldı ve cebinden çıkardığı küçük not defterine bazılarını kaydetti, her zaman Foursquare’i daha iyi yapacak önerilere ve eleştirilere de açık olduğunu belirtti. Foursquare’in İstanbul’da bir ofis açıp açmayı düşünmediği de ayrı bir merak konusuydu; Dennis şimdilik Omid’intüm Avrupa’ya baktığını ancak bir ofis daha açmak istediklerinde bunun neresi olacağına henüz karar vermediklerini ifade etti.



Popüler konulardan biri de Gezi olaylarıydı, etkinliğe katılanlardan biri kendisine gaz maskesi hediye etti. Olaylar sırasında sosyal medyanın öneminin arttığından ve özellikle insanların birbirlerinin nerede olduğunu Foursquare’den takip ettiğini anlattık. Güzel bir fikir olarak da protestolar sırasında Foursquare etkinliği açılabileceği ve insanların bu etkinliğe katılabileceği konuşuldu.

Etkinliğin sonuna geldiğimizde Dennis’e İstanbul’u hatırlaması için kız kulesı temalı bir kahve mug’ı hediye ettik ve bir hatıra fotoğrafı çektirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder