13 Temmuz 2013 Cumartesi

Geleceğe Dönüşüyoruz

YILIN İCADI ! Google Glass

Geleceğe Dönüşüyoruz


                Dünyayı her anlamda etkilemeyi başaran Google'ın bu yılın son çeyreğinde çıkaracağı ürünün adıdır Google Glass! veri
                Sizin tam anlamıyla üçüncü göz asistanınız oluyor.  Ona bir üçüncü göz denebilir.Kesin olmamakla birlikte aliminyum fiber karışımı oldukça esnek bir yapıya sahip. Glass geldiğinde beş çeşit seçeneğiyle kullanıcılar ile buluşacak.
                İlk Glass versiyonu normal bir gözlük gibiydi. Şuan ise oldukça şeffaf  bir yapıda ve işlemler camı olmayan bir çerçeve etrafında gerçekleştiriliyor.
                Glass'ın sağ altında bulunan bölümde alıcılar (ses görüntü) ve veri işleyiciler bulunuyor. Bu yüzden Glass'ın sağ tarafı kalın bir kesime sahip.
                Android işletim sistemi bu Glass'ta da karşımıza çıkıyor. Akıllı telefon gibi komutlarınızı işleyebiliyor veri alıp paylaşabiliyor, bir bakıma emredin efendim!
                Okay Glass diyorsunuz ve komutları saydırıyosunuz. Fotoğraf çek, video çek, ben neredeyim, Anadolu Üniversitesine gidelim... Ve hepsi gerçekleşiyor!
                720p kalitesinde video kaydı yapabiliyor, GPS ile konum bilgisi verebiliyor, Wifi ve bluetooth 4.0 özelliği ile I-phone ve Android telefonlarla bağlantı kurabiliyor. Glass'ın fiyatı 1500$ civarında olacağı düşünülüyor. Zamanla gelişeceğini düşünürsek bu paranın hakkını verecek cinste bir icat!
                Belki yakın zamanda yalnızca insanın gözbebeklerine oturacak bir lens sayesinde etrafımıza baktığımızda herhangi bir şey hakkında bilgi alabileceğiz. Filmlerdeki gibi sözünün tam karşılığı aslında bu Google Glass projesi!

Özellikleri:

-Android 4.0.4 işletim sistemi
-16 GB hafıza
-1.2 Ghz çift çekirdekli Arm Curtes işlemci
-720p kalitede video çekim özelliği
-Wifi GPS ve Bluetooth özelliği  /////

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder