13 Temmuz 2013 Cumartesi

Sosyal Panda Açıklıyor Sosyal Medyada Fenomen Olmanın Sırları

Sosyal Medyada Fenomen Olmanın Sırları

Fotoğraf en önemli şart: Düz yazıdan oluşan paylaşımlar yapmaktansa görsel içerenlere odaklanın.

Blog şart: Sayıklasanız bile olur, mutlaka bir ya da iki blog’unuz olmalı. Kişiliğinizin farklı yönlerini gösteren blog’lar olmaları yararınızadır. Buralara yazdığınız her şeyin Twitter ve Facebook’ta duyurulmasına da özen gösterin.

Komiklik şart: Biraz doğuştan gelir, biraz da antrenman gerektirir. Mizah anlayışı, zekânızı ve kişiliğinizi gösterip sizi sivriltebilecek bir silahtır.

Çok yönlülük şart: Bir tek Facebook ve Twitter ’ın popüler olmak için yeterli olmadığını unutmayın. Friendfeed, Flickr, Reddit, Linkedin, Digg ve YouTube üyeliklerinizin hakkını verin.

Polemiklerden kaçınmayın: Twitter’da polemiğe girmek işe yarayacaktır. Belli konularda birden ateşiniz yükselsin, ona buna sataşın, ne kadar zekice tepkiler verirseniz ortalık o kadar alevlenir.

Retweet gücü: Twitter dünyasında başkalarının çarpıcı twit’lerini retweet ederek dikkatleri çekebilirsiniz. En azından varlığınız hatırlanır. Neleri seçtiğiniz sizi yansıtır.

Sosyal sorumluluğu artırın: Facebook, Twitter sosyal sorumluluğun sıkça dile geldiği yerlerden biri. Bu projelere destek olmak için yapacağınız her türlü paylaşım insanların dikkatini çekecektir.

Popüler dizi takibi: Eğer iyi bir dizi izleyicisiseniz işiniz kolay. Özellikle sosoyal ağlardan hayli takip edilen bir kaç TV dizisi, onların fanlarını bir araya getirecektir.

 İpucu Paylaşın: Takipçilerinizle onlara hitap eden ipuçlarını paylaşmaya özen gösterin.

İstikrar olmazsa olmaz: Aklınıza estiğinde değil düzenli olarak paylaşımda bulunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder