12 Temmuz 2013 Cuma

Pinterest 70 Milyonu Aştı


Sosyal ağlar arasına hızlı giriş yapan Pinterest’in popülerliği yavaş yavaş düştüğü sanılsa da ulaştığı kullanıcı sayısıyla bunları yalanlar nitelikte.
Semiocast’ın araştırmasına göre Pinterest aslında büyümeye devam ediyor. Semiocast’ı
n araştırmasına bakıldığında Pinterest’in 70 milyondan fazla kullanıcısı olduğu ve bunların çoğunun sosyal ağlara yeni katılan üyelerin oluşturduğu belirtiliyor.
Pinterest’in en çok ABD’de kullanıldığı düşünülse de Haziran 2013′te kayıt olan kullanıcı sayısının %45′i ABD dışından.  Bu rapor sonrası Pinterest’in globelleşme adına büyük bir yol kat ettiğini söyleyebiliriz.
Pinterest en fazla yeni kullanıcıyı  2012′nin üçüncü çeyreğinde almış olsada global kullanıcı sayısı artarken ABD’li kullanıcıların azalması dikkat çekiyor.
Araştırmada aktiflik durumları da belirtilmiş. ABD’li kullanıcılar uluslararası kullanıcılara göre daha aktif gözüküyor.   Bunun en önemli kanıtı ise Pinterest üzerinden aktif olan kullanıcıların %79′u  ABD’li kullanıcılara oluşturuyor.

Bu verilerin gösterdiği bilgiler doğrultusunda global pazarda büyüyen Pinterest’in daha fazla kullanımı arttıracak yol haritası çizmesi gerekecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder