25 Şubat 2014 Salı

Gelecegi Yeniden Yazan Site '' Oblogi.com ''

Bu yazımızda Sosyal Panda okuyucuları için Oblogi.com u sizlere tanıtacağız. 
OBLOGİ NEDİR ?
Oblogi dünyanın ilk web 3.0 tabanlı akıllı sosyal ağ teknolojisidir. Barındırdıkları özellikler ve yarattığı yeni ekonomik, sosyal ve teknolojik yapı ile sadece sosyalleşmek için değil, para kazanmak, kendinizi geliştirmek, daha önce sahip olmadığınız fırsatlara sahip olmak, ihtiyaçlarınızı çok daha eğlenceli şekilde karşılamak ve özgürleşmek amacıyla yaratılmıştır. Oblogi idealist bir teknolojidir. Tüm mimarisi eşi benzeri görülmemiş yeni bir semantik ağ oluşturarak, birçok kavram ve yapıyı dünyada daha önce hiçbir teknolojinin yapamadığı kadar anlamlı bir şekilde birleştirmiş, böylece internetin en gelişmiş versiyonu olan web 3.0’a geçiş yapmış, kullanıcılarına en çok avantaj sağlamayı hedefleyen yapıyı dizayn etmiştir.

İnternet daha henüz ortaya çıkarken web 3.0 geldiğinde, dünyanın hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağından, her şeyi tek bir çatı altında toplamaya başlayacak ve kullanıcılarına hayatın her alanında daha önce sahip olmadıkları avantajlar sunacak bu yapının, tüm dünyayı paylaşmaya, özgürleşmeye, güzel şeyler yapmaya doğru götüreceğinden bahsediliyordu.
Web 2.0 yapısı, hatta sosyal ağları bile, her biri tek yada birkaç alanda, birbirinden bağımsız özellikler ve hizmetler sundular. Alışveriş için bir siteye, blog yazıları için başka bir siteye, arama yapmak için bir başka siteye, sosyalleşmek için bir başka siteye, pazarlama yapmak için yine başka bir siteye, kısacası her şeyi yapmak için bir yada birden fazla siteye girip, her birinde ayrı ayrı hesaplar açarken, bir servisi kullanmanın diğer bir serviste sağladığı hiçbir bağdaşık avantaj bulunmuyordu.
Şimdi yeni bir boyutta olduğunuzu hayal edin.
 Sinirlisiniz, mutlu bir insanla tanışmak istiyorsunuz. Bir tuşa basıyorsunuz. Görüntülü, sesli ve yazılı olarak sizinle şu anda konuşmak isteyenlerin yer aldığı, profil özelliklerini de anında görebildiğiniz bir liste karşınıza çıkıyor. Artık sinirli olmayı unutabilirsiniz.
Bu Oblogi’nin özelliklerinden O-moody idi. Oblogi’nin sadece sosyalleşmek amacıyla kullanılacağını düşünmeyin. O-moody özelliği ve Oblogi’nin diğer yapılarının birleşimi ile bu özellik bile çok farklı alanlarda kullanılabilecek. Danışmanlık, meslek, hobi, felsefe sohbetleri, canlı ders verebilme ve daha birçok alanda O-moody kullanılabilecek. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna, artık tüm dünya aynı anda birbiriyle iletişimde, yazılı, sesli ve görüntülü chat imkanına sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda para kazanılabilecek. Oblogi sunduğu yeni ekonomik yapı ile son dönemde gözde hale gelen dijital para birimlerinin sosyal ağlarla ve dünyayla aynı anda entegre edilmiş olan ilkini de sunuyor.

O-coin!

O-coin 2060’a kadar 1 milyar adet üretilecek, alınıp satılabilecek, kazanılabilecek, ihtiyaçlarınızı giderirken kullanılabilecek, girişimciliğe destek verecek ve aynı zamanda dünyayı güzelleştirecek işlerde kullanılacak yeni bir dijital para birimidir. Dünyada şu an en değerli olan paranın bir dijital para olduğunu söyleyebildiğimiz, bu konuda ekonomistlerin ve finansçıların bile şaşkınlığa uğradığı günümüzde, artık dünyanın ilk web 3.0 dijital para biriminin de doğma vakti gelmiştir.
O-coin’in yapısını biraz daha detaylı anlatmak gerekirse O-coin sadece Oblogi’de görevler tamamladıkça kazanılmaz. Kullanıcılarla etkileşime geçmeniz, paylaşımlarınızın beğenilmesi, paylaşılması, farklı servislerimizin kullanımı ve hatta yerel dünyada bile kazanılabilir. Ayrıca dünyayı güzelleştirecek fikirlere sahip olan girişimciler ve mucitler için de O-coin eşsiz bir fırsattır. Çünkü fikriniz 
değerli bir fikirse kullanıcılar tarafından verilen oylar sonucunda Oblogi size O-coin yatırımları yapar, O-coin’lerinizi girişiminizi ortaya çıkarmakta ve büyütmekte kullanabilirsiniz.
O-coin’in ekonomik algoritması, bir yandan O-coin’in değerinin günden güne artmasını, bir yandan dünyanın güzelleşmesine hizmet etmesi, bir yandan herkese ekonomik özgürlüğe ulaşabilme fırsatı sunulabilmesi, bir yandan da dünyanın gelmiş geçmiş en faydalı ekonomik yapısını kurup, insanlığın birbiriyle dostluk ve dayanışma içinde dünyanın sorunlarını çözmeye başlaması için tasarlanmıştır.
Bu yüzden O-coin Akreditasyonu verdiğimiz ve O-coin kazanabildiğiniz tüm yerel ve dijital platformlar, esas olarak dünyaya değer katmalıdır ya da başlı başına bir sosyal sorumluluk girişimi olmalıdır.
Oblogi’yi kullan, platformlarımızdan O-coin kazan, O-coin’inlerini kullan yada sat, özgürleş, hiçbir yerde sahip olamayacağın fırsatlara sahip ol ve sadece kendi dünyanı değil herkesin dünyasını güzelleştir.
Oblogi ile daha önce yaptığınız şeyleri yaparken para kazanırsınız. Örneğin Oblogi’de sosyal ağ profilinizde gösterdiğiniz reklamlardan para kazanırsınız ve hangi reklamları paylaşacağınızı siz belirlersiniz. Zaten bir sosyal ağ kullanıyorsanız, neden para kazandıranında olmayasınız?

Oblogi’nin tek avantajı para kazandırmak da değildir. Oblogi sadece ekonomik yapılar üzerine kurulmak yerine adım adım tüm dünyayı güzelleştirme hedefiyle ilerlediğinden yapıtaşları çok geniştir ve sürekli olarak gelişmeye devam edecektir.

WEB 3.0′A DOĞRU

O-coin: Oblogi’de ve akreditasyon platformlarımızda kazanılan, alınıp satılabilen, yatırım aracı olarak da kullanılabilen Oblogi’nin dijital para birimi.
O-moody: Ruh halinize göre arkadaş bulabileceğiniz, görüntülü, sesli, yazılı chat yapabileceğiniz sosyal platform.
O-ads: Oblogi’deki profilinizde reklamlar paylaşmanızı, paylaştığınız reklamlardan tıklama başına ve gösterim başına para kazanmanızı sağlayan, böylece reklam verene de içeriğin içerisine gömülü sosyal reklam yapabilme olanağı tanıyan dijital reklam platformu.
O-trends: Oblogi’deki verilere dayalı olarak, dünyada, şehir şehir, bölge bölge, nelerin trend olduğunu gösteren, büyük veriye dayalı istatistiksel paneliyle, tüm araştırma şirketleri, gündem takipçileri, kurumlar, yatırımcılar, ekonomistler, pazarlamacılar ve hemen hemen tüm kullanıcı ihtiyaçlarına göre gelişecek, sadece hangi kelimelerin daha çok konuşulduğunu değil, semantik yapısıyla çok daha anlaşılır ve detaylı veriler sunabilen ayrıcalıklı bir trend takip aracı.
O-media: Kategori ve ülke bazlı olarak tüm medya organlarını tek bir yerden takip edebildiğiniz, istediğiniz alanlarda, tüm medya organlarının feedlerine tek bir yerden çok daha avantajlı bir yapıyla ulaşabildiğiniz, kategorileri kişiselleştirebildiğiniz ve özel yapıları sayesinde en doğru habere en hızlı ulaşabildiğiniz medya platformu.
O-commerce: Herkesin kendi e-ticaret sitesini Oblogi içerisinde kolaylıkla açabildiği, reklam,depolama, kargo gibi profesyonel yapılanma gerektiren alanların, özel sistemimiz sayesinde kolaylıkla çözüme ulaştırılıp, tüm dünyanın kolaylıkla internette ticaret yapabilmesini sağlayacak platform. Hiç bütçesi olmayan kullanıcıların bile ilk günden itibaren kolaylıkla para kazanabilmesine olanak tanıyacak yapı. Aynı zamanda dünyada hiçbir yerde olmayan birçok ürünün sergileneceği, özellikle ikinci el gibi pazarları da büyütecek e-ticaret sistemi.
O-vents: Dünyada ilk defa sosyal ağların yerel dünyayla da tamamen birleştirildiği inovasyon. Özel etkinlikler ve partnerlikler ile, organizasyonlarımızda O-coin/para ve ödüller kazanabileceğiniz, daha birçok ayrıcalığa sahip olacağınız, bu etkinliklerin dijital ortamlar dışında sokağı da kapsayacağı ilk platform.
O-guild: Kullanıcıların loncalar altında birleşip, beraber görevler gerçekleştirip, güçlendikçe, ayrıcalıklara sahip olacağı, birçok dolaylı ve direkt fayda sağlayacak, birlik içerisinde kullanıcıların tek tek sağlayacağı avantajlardan çok daha üstün avantajlara sahip olacağı yapı. O-guild sayesinde meslek loncaları, düşünce loncaları, sosyal sorumluluk loncaları, girişimcilik loncaları, sanat loncaları gibi birçok lonca doğacak, diğer sosyal ağlarda bulunan grup yapısından çok daha farklı bir yapıda kullanıcılar dayanışma ve ortak amaçlar altında, Oblogi’nin sağladığı avantajları maksimize etme fırsatı bulacaklardır.
O-code: Dünyanın gelmiş geçmiş en yararlı kod havuzunu sunmayı amaçlayan O-code, performansa, adaptabiliteye ve daha birçok anlamlı kavrama göre kodların kullananlar tarafından oylanmasını sağlayacak, herkesin ücretli ya da ücretsiz olarak kodlarını paylaşmasına izin verecek, kategoriler ve alt kategoriler halinde tüm yazılım dillerini ve fonksiyonları gruplayacak, böylece yazılımcılara en hızlı ve en güvenli şekilde aradıkları kodu bulma olanağı verecek, dünyanın teknolojik büyüme hızını, dayanışmaya olanak tanıyan semantik yapısıyla destekleyecektir. O-code birçok yazılımcı ve şirket için büyük bir gelir kapısı da olacaktır. Açık kaynak kodlu yazılımlar ise oyunlaştırma ile teşvik edilecek, açık kaynak kod paylaşanlar da ücretsiz paylaşsalar da, rozetler, hediyeler, O-coinler ve dolaylı olarak para kazanabileceklerdir.
O-apps: O-code’un sağladığı avantajlardan yararlanarak, tüm dünyaya yeni uygulamalar katacak olan O-apps yapısı, Oblogi için yazılım geliştirmek isteyen yazılımcılara hem ayrıcalıklı avantajlar sunacak ve para kazandıracak, hem de Oblogi’nin sonsuz bir servis ve hizmet ağı yaratmasına olanak tanıyacaktır.
O-learning: Oblogi’nin online eğitim sistemi O-learning’de isteyen tüm kullanıcılar kurs, webinar ve ders bazlı olarak eğitimler yükleyebilir, O-coin karşılığında ya da ücretsiz olarak eğitimlerinin kullanılmasını sağlayabilirler. Ücretsiz olarak eğitimlerini yayınlayan kullanıcılar, yine Oblogi’nin oyunlaştırma mekanizması içerisinde yer aldıklarından, rozetler, hediyeler ve O-coinler kazanabilirler.
O-funding: Bir fikri, projesi olan tüm girişimciler ve sosyal sorumluluk kampanyası yaratmak isteyen tüm aktivistler için yaratılmış O-funding ile anında projenizi tanıtıp Oblogi kullanıcılarından destek toplamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yine Oblogi kullanıcılarının oylaması ile, projeniz dünyayı çok güzelleştirecek bir klasmana girdiği sürece, Oblogi’den direk olarak O-coin yatırımı alabilme fırsatına da O-funding aracılığı ile kavuşabileceksiniz.
O-sourcing: Hayatın hangi alanında hizmete ihtiyacınız olursa olsun, O-sourcing’de aradığınız profesyönel hizmeti, hizmeti veren kişinin bundan önce yaptığı işleri, iş tamamlama oranını, kullanıcı memnuniyeti ile ilgili istatistiklerini de görerek alabilirsiniz. Yazılımdan tasarıma, ev temizliğinden danışmanlık hizmetlerine kadar, her türlü hizmeti O-coin karşılığında alabileceğiniz bu platform ile, artık en güvenilir hizmete, kazandığınız, biriktirdiğiniz O-coinler ile, sorunsuz ulaşabileceksiniz. Ya da dilerseniz siz de O-sourcing de hizmet satarak, kendinize bir ek gelir kaynağı daha yaratabileceksiniz.
O-team: Oblogi’nin gönüllülerden oluşan dev kadrosu O-team, yazılım, tasarım, iletişim, medya-prodüksiyon, pazarlama, koordinasyon, finans gibi birçok farklı alanı kapsıyor olup, Oblogi’yi birlikte geliştirdiğimiz, etkinlikler, eğitimler ve O-team üyelerine sağladığımız ayrıcalıklarla, Oblogi dünyasının günden güne daha güzel bir dünya yaratabilmesi için kurulmuş, gerçek dayanışmanın resmidir.


O-Team Oyunlaştırma


Çocukken başladığımız oyun serüvenimiz bizler büyüdükçe yerini başka şeylere bıraktı. Özellikle internetin hayatımıza girmesiyle, farkında olmadan oynayabileceğimiz yeni bölgeler kurar olduk. Kendimizi ifade ediş biçimimiz nasıl değiştiyse, oyun kavramının hayatımızdaki yeri de öyle değişti.
Okumayı söken öğrencilere takılan kırmızı kurdelanın yerini rozetler, tabağımızdaki yemeği bitirdiğimizde verilen ödüllerin yerini puanlar aldı.
Oyun mantığındaki değişimi, O-team’in yaratıcılığı ile birleştirerek Oyunlaştırma Ekibi‘ni kurmaya karar verdik. Oblogi’nin gelişimine katkı sağlayan herkes bizim için ayrı bir değer taşıyor. Biz bu değerden yola çıkarak bebeğimiz gibi baktığımız Oblogi’ye gönül vermiş herkesin, katmış olduğu değerin karşılığını eğlenceli bir şekilde geri alabileceği bir sistem oluşturacağız. Bireysel ve ekip çalışmaları ile gerçekleştirilen görevler ile puanlar, rozetler ve O-coin’ler kazanabilecek olan O-team üyeleri bu model sayesinde eğlenirken öğrenecek, öğrenirkende yeni insanlarla tanışabilecek. Oyun sisteminin mantığında yer alan rekabet duygusunu ortaya çıkaracak olan sistemde O-team üyeleri arasındaki tatlı çekişmeleri hep birlikte görebileceğiz.
O-team bu sayede dünya üzerinde ilklere imza atmış topluluklardan biri olacak.
O-team içerisinde uygulanacak olan Oyunlaştırma sistemini O-team’in uzmanlığı ile hep birlikte kuracağız. Eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneği sonucunda ortaya çıkacak olan O-team Oyunlaştırma Sistemi, Oblogi’nin gönüllü kadrosunun uzmanlığını sergilediği güzel bir örnek olup yaratıcılığıyla farklılığını ortaya koyacak.
Eğer bir O-team üyesi değilsen “acaba ben de başvurabilir miyim?” diye sorabilirsin ve elbette sen de başvurabilirsin çünkü seninle oyunumuz daha büyük! Oyunlaştırma ekibimize katılarak bu sistemin gerçekten bir parçası olmak istiyorsan lütfen formu doldur.
Oyunlaştırma Ekibi’nde Yazılımcı, Tasarımcı, Hikayeci ve O-yuncu olarak yer alabilirsin!
Yazılımcı: Hayali gerçeğe dönüştürecek. Frontend, backend yazılımlarını yapacak. O-yuncular ile mimariyi kuracak, tasarımcılar ile arayüz konusunda çalışacak ve hikayecilerden metinlerini alarak sistemi oluşturacaklar.
Tasarımcı: Oyun mimarisinin uygulanacak olan sistem içerisinde görsel içeriklerini hazırlayarak yaratıcılığın sınırlarını zorlayacaklar. Bu noktada Yazılımcılar ve O-yuncular ile birlikte çalışacaklar.
Hikayeciler: Hayal gücünün sınırlarını zorlayacaklar! Sistem içerisinde bulunan editöryal çalışmaların metin yazarlığını yapacaklar. O-yuncular ile paslaşarak çalışacak, rozetlere ve görevlere hikayeler yazarak sistemi eğlenceli hale getirecekler.
O-yuncular: Oyun mimarisini kurarak , kuralları belirleyecekler. Ar-ge çalışmaları yaparak Hikayeciler, Tasarımcılar ve Yazılımcıların tam ortasında kritik bir göreve sahip olacaklar.
Artık saklambaç oynamıyoruz! 


Orçun Çakır

2 yorum: